مقابله با گرگرفتگی بعد از یائسگی و تعریق های شبانه

مقابله با گرگرفتگی بعد از یائسگی و تعریق های شبانه

 

بیشتر افراد زمانی که به دوران یائسگی و پیش از یائسگی خود می رسنند گرگرفتگی و تعریق های شبانه را تجربه می کنند. چنین نشانه هایی را می توان به چندین روش کاهش داد یا از آن پیشگیری نمود. گرگرفتگی احساس ناگهانی از گرماست که عمدتا در صورت، گردن و قفسه سینه رخ می دهد. تعریق های شبانه زمانی رخ می دهد که گرگرفتگی ها در شب دیده شود. بیش از 85 درصد زنان گرگرفتگی را در دوران یائسگی خود تجربه می کنند.

 

چه مواردی را باید در مورد گرگرفتگی یائسگی بدانید؟

یائسگی بخش عادی و طبیعی از زندگی زنان است. جراحی یا شیمی درمانی باعث می شود برخی از افراد این نشانه ها را زودتر از دیگران تجربه کنند. بر اساس گفته متخصصان یائسگی طبیعی بین 45 الی 55 سالگی رخ می دهد و حدود 7 سال طول می کشد اما می تواند بیش از 14 سال ادامه داشته باشد. بر اساس برخی از تخمین ها، بروز گرگرفتگی ممکن است به طور متوسط برای 5.2 سال باشد. گرگرفتگی و تعریق شبانه در چنین شرایطی به خاطر تغییر در سطح هورمون هایی همچون استروژن و پروژسترون است که کنترل دمای بدن را تحت تاثیر خود قرار می دهند. تغییر در این هورمون ها می تواند بر روی فعالیت سایر هورمون هایی که مسئول تنظیم دمای بدن هستند نیز اثر بگذارد. این موضوع باعث بروز گرمی، گرگرفتگی و تعریق بیش از حد و ناگهانی می شود.

تکرر این گرگرفتگی ها در زنان مختلف متفاوت است برخی از افراد تنها چند مورد از این موارد را تجربه می کنند.

 

درمان و پیشگیری گرگرفتگی بعد از یائسگی و تعریق های شبانه

درمان و پیشگیری

اگرچه برخی از زنان می دانند چگونه باید با گرگرفتگی ها و تعریق های شبانه دست و پنجه نرم کنند اما برای برخی از افراد این شرایط بسیار ازاردهنده است. پزشکان توصیه می کنند افراد از تغییرات سبک زندگی برای مدیریت گرگرفتگی برای سه ماه قبل از مصرف دارو استفاده کنند. افراد می توانند از روش های زیر برای کاهش یا پیشگیری از گرگرفتگی در دوران یائسگی استفاده کنند:

درمان های خانگی برای گرگرفتگی و تعریق های شبانه:

افراد می توانند برای مبارزه با چنین شرایطی چندین تغییر در سبک زندگی خود ایجاد کنند. فاکتورهای متعددی می تواند گرگرفتگی و تعریق شبانه را در افراد مختلف افزایش دهد. افراد باید محرک های خود را شناسایی کنند. این محرک ها ممکن است در برگیرنده موارد زیر باشد:

– مصرف الکل
– خوردن غذاهای تند و ادویه دار
– کافئین
– سیگار کشیدن

سایر تغییرات سبک زندگی عبارت است از :

– خود را خنک نگه دارید و لباس های شل بپوشید.

– پنکه را کنار تخت قرار دهید. این کار به افرادی که تعریق شبانه را تجربه می کنند کمک می کند.

– دمای اتاق را پایین نگه دارید: پنجره ها را باز کنید و از پنکه یا کولر استفاده کنید.

– دوش آب سرد در طول روز و قبل از رفتن به رختخواب بگیرید

– وزن خود را در مقدار متعادل نگه دارید. گرگرفتگی ها می تواند در صورت اضافه وزن داشتن بیشتر از قبل تکرار شود. وزن سالم را با تمرینات ورزشی و سبک زندگی فعال حفظ کنید.

– استرس خود را کاهش دهید. تنفس عمیق و مدیتیشن می تواند به تسکین استرس و کاهش گرگرفتگی ها کمک کند

درمان های جایگزین:

برخی از افراد می توانند از طریق درمان های جایگزین شرایط خود را بهبود ببخشند هر چند این درمان ها برای هر فردی کارساز نیست. تکنیک های بدن و ذهن که می تواند شرایط را بهبود ببخشد عبارت است از :

– مدیتیشن: تحقیقات انجام شده نشان می دهد این تکنیک می تواند گرگرفتگی و تعریق شبانه زنان را کاهش دهد.

– درمان رفتاری شناختی: تحقیقات سال 2014 نشان می دهد این تکنیک می تواند افراد را از شر تعریق های شبانه و گرگرفتگی خلاص کند.

مکمل های رژیمی غذایی:

برخی از افراد بر این باورند که درمان های گیاهی می تواند به بهبود شرایط موجود کمک کند. با اینحال، تحقیقات اندکی در مورد موثر بودن این درمان ها وجود دارد. برخی از این درمان ها ممکن است با سایر داروها تداخل داشته باشد یا باعث بروز عوارض جانبی مضر گردد. اگر فردی بخواهد از مکمل های موجود استفاده کند باید با پزشک مشورت نماید.

داروها:

اگر فردی گرگرفتگی و تعریق شبانه شدید داشته باشد که با زندگی و کارهای روزمره اش تداخل دارد، پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

  • درمان جایگزین هورمونی:

هورمون درمانی یا درمان جایگزین هورمونی زمانی استفاده می شود که فرد دارویی را مصرف می کند که در برگیرنده استروژن برای تنظیم سطح هورمون هاست. این روش می تواند بیشتر نشانه های یائسگی همچون گرگرفتگی را بهبود ببخشد. افرادی که رحم خود را طی جراحی از دست داده اند می توانند تنها از استروژن استفاده کنند اما زنانی که رحمشان در معرض سرطان قرار دارد باید داروهایی را مصرف کنند که در برگیرنده استروژن و پروژسترون است. با ترکیب این دو هورمون، می تواند خطر سرطان را کاهش داد. پزشک می تواند هورمون درمانی را بر اساس فاکتورهای خطر موجود تنظیم نماید.پزشک هورمون درمانی را برای افرادی که سرطان آن ها حساس به هورمون هاست توصیه نمی کند.

  • داروهای ضد افسردگی:

داروهای ضد افسردگی را هم می توان برای کاهش تعریق شبانه و گرگرفتگی مورد استفاده قرار داد هرچند این موارد به اندازه هورمون درمانی موثر نیستند. با اینحال این گزینه روش خوبی برای زنانی است که نمی توانند از هورمون درمانی استفاده کنند. اگر شرایط شما با مواردی که بیان کردیم بهبود نیافت با پزشک مشورت کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.