سندرم آشرمن چیست؟ (چسبندگی داخل رحمی)


سندرم آشرمن چیست؟ (چسبندگی داخل رحمی)

 

سندرم آشرمن نوعی شرایط نادر و اکتسابی در رحم است. در زنانی که با این شرایط دست و پنجه نرم می کنند، بافت های زخمی در رحم به خاطر شکلی از تروما شکل می گیرد. در موارد شدید، کل دیواره جلویی و عقبی رحم می تواند به هم بچسبد. در موارد خفیف تر، چسبندگی می تواند در نواحی کوچک تر رحم دیده شود. چسبندگی می تواند ضخیم یا نازک باشد.

 

نشانه ها

اکثریت قریب به اتفاق زنانی که سندرم آشرمن دارند دوره قاعدگی ندارند یا اینکه دوره قاعدگیشان کمتر است. برخی از زنان در زمانی که باید قاعدگی داشته باشند درد دارند اما خونریزی را تجربه نمی کنند. این موضوع می تواند نشان دهد که فرد در حال تجربه دوره قاعدگی است اما خون نمی تواند به خاطر مسدودشدگی از رحم خارج شود. اگر دوره های قاعدگی شما نامنظم است یا اصلا وجود ندارد، این موضوع ممکن است به خاطر شرایط دیگری همچون موارد زیر باشد:

– بارداری
– استرس
– کاهش ناگهانی وزن
– چاقی
– تمرینات بیش از حد
– مصرف قرص های ضد بارداری
یائسگی
– سندرم تخمدان پلی کیستیک

اگر دوره قاعدگی تان متوقف شد یا بسیار نامنظم بود با یک پزشک مشورت کنید.

 

سندرم آشرمن چگونه بر روی باروری اثر می گذارد؟

برخی از زنانی که با این شرایط دست و پنجه نرم می کنند نمی توانند باردار شوند یا سقط جنین مکرر دارند . اگر سندرم اشرمن در فردی وجود داشته باشد باز هم احتمال بارداری وجود دارد اما چسبندگی در رحم می تواند توسعه جنین را به خطر بیندازد. خطر سقط جنین و تولد نارس نوازد نیز در این شرایط افزایش پیدا می کند. سندرم اشرمن خطر خونریزی بیش از حد در طول بارداری را هم افزایش می دهد.

پزشک باید به طور دقیق نشانه های شما را بررسی کند تا مطمئن شود سندرم آشرمن دارید. می توان این بیماری را با جراحی درمان کرد. این جراحی معمولا شانس باروری را افزایش می دهد. پزشک توصیه می کند یکسال بعد از جراحی بیمار منتظر بماند و سپس سعی در بارداری داشته باشد.

 

علل بروز سندرم آشرمن

بر اساس گفته های متخصصان، حدود 90 درص از همه موارد سندرم آشرمن به دنبال فرآیند دیلاتاسیون و کورتاژ رخ می دهد. این فرایند برای تکمیل کردن سقط جنین ناقص انجام می شود. برخی از اوقات چسبندگی ممکن است نتیجه جراحی های لگنی همچون جراحی سزارین یا از بین بردن فیبروئید و پلیپ باشد.

 

تشخیص

اگر پزشک به وجود سندرم آشرمن مشکوک شود، معمولا آزمایش خون می گیرد تا وجود سایر شرایطی که باعث ایجاد نشانه های مشابه می شود را شناسایی کند. او ممکن است از سونوگرافی برای بررسی ضخامت دیواره رحم و فولیکول ها استفاده نماید. هیسترسکوپی بهترین روش برای تشخیص این سندرم است. در طول این فرآیند، پزشک دهانه رحم را باد می کند و هیسترسکوپ را در آن می گذارد. این وسیله شبیه تلسکوپ کوچکی است. پزشک از این روش برای بررسی رحم و وجود زخم بهره می برد. پزشک ممکن است HSG را نیز پیشنهاد کند. این روش برای کمک به پزشک برای بررسی شرایط رحم و لوله های فالوپ مورد استفاده قرار می گیرد. در طول این فرایند، رنگ مخصوصی به رحم تزریق می شود و شناسایی مشکلات موجود در رحم را اسانتر می سازد. اگر شرایط زیر را دارید قبل از انجام این تست ها با پزشک خود مشورت نمایید:

– قبلا جراحی رحم داشته اید و قاعدگی های شما نامنظم شده یا متوقف گشته است

– سقط جنین مکرر را تجربه می کنید

– در بارداری مشکل دارید

 

سندرم آشرمن

درمان

سندرم آشرمن را می توان به کمک جراحی درمان کرد. در این شرایط ابزارهای جراحی کوچکی به انتهای هیسترسکوپ وصل می شود و برای از بین بردن چسبندگی ها مورد استفاده قرار می گیرد. این فرایند همیشه تحت بیهوشی عمومی انجام می شود. بعد از این عمل به فرد آنتی بیوتیک داده می شود تا از بروز عفونت پیشگیری شود و از قرص استروژن برای بهبود کیفیت دیواره رحم استفاده می گردد. سپس هیسترسکوپی تکرار می شود تا اطمینان حاصل گردد جراحی موفقیت آمیز بوده است. ممکن است این چسبندگی ها دوباره عود کند. پس پزشک توصیه می کند قبل از بارداری یکسال منتظر بمانید تا مطمئن شوید چنین شرایطی رخ نمی دهد. اگر قصد بارداری ندارید و دردی را حس نمی کنید، ممکن است به درمان نیازی نداشته باشید.

 

پیشگیری

بهترین روش برای پیشگیری از بروز سندرم اشرمن، اجتناب از فرآیند دی اند سی است. در بیشتر موارد، می توان از سایر موارد برای بهبود سقط جنین ناقص استفاده کرد. اگر دی اند سی لازم بود، جراح می تواند از سونوگرافی برای هدایت جراحی استفاده کند و خطر آسیب به رحم را کمتر نماید.

 

نتیجه گیری

سندرم اشرمن در برخی از موارد بارداری را غیر ممکن می سازد و ممکن است در برخی از افراد این فرایند را دشوارتر سازد. این بیماری می تواند خطر عوارض حاد را در طول بارداری افزایش دهد. چنین شرایطی اغلب قابل پیشگیری و قابل درمان است. اگر سندرم اشرمن دارید و باروری تان بازیابی نمی شود سعی کنید از گروه های حمایتی کمک بگیرید. برای افرادی که بچه می خواهند اما قادر به بارداری نیستند گزینه هایی وجود دارد. اگر مشکلی داشتید و دردی را تجربه کردید حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید. او می تواند به کمک تست ها و ازمایش های موجود شرایط شما را شناسایی کند و بهترین روش درمانی را انتخاب نماید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.